Sneeuwwitje, de dwergen en een aanloopkater

Bij mijn vertrek uit Groningen kreeg ik van de collega’s een aantal notitieboekjes cadeau. Zodat ik op ieder gewenst moment mijn ideeën voor de blog aan het papier kon toevertrouwen. Sindsdien worden de boekjes intensief gebruikt. Inspiratie voor de blogs zit in alles wat ik zie, hoor en lees.  Ik noteer een paar steekwoorden en dan weet ik naderhand meestal precies wat ik wil schrijven. Meestal, want soms kom ik aantekeningen tegen waar ik echt niets mee kan. Zoals dit: ‘Sneeuwwitje voorlezen, haring happen bij tent, Dikkie Dik ritueel slachten, dwergen, Play Dwarvette, theater.’ Ik weet niet wat er in mijn chaotische hoofd omging toen ik dit opschreef, maar ik kan hier werkelijk geen chocola van maken. Wilde ik een theaterstuk schrijven over Dikkie Dik en de dwergen? Of las Sneeuwwitje de dwergen voor uit Dikkie Dik? Geen idee, maar ik ga toch een poging wagen om er een verhaaltje van te maken.

Sneeuwwitje gaat kamperen

Ook een prinses heeft weleens behoefte aan vakantie, zeker als je iedere dag moet zorgen voor 7  onzelfstandige dwergen. Sinds de mijn is gesloten, zitten de mannetjes werkloos thuis en hebben ze luiheid tot een ware kunst verheven. Sneeuwwitje is toe aan een break en boekt in een overmoedige bui een volledig ingerichte tent op Camping De Glazen Kist in Spiegeltjesmeer. Met 7 mopperende dwergen veilig ingesnoerd in hun kinderzitjes op de achterbank en aanloopkater Dikkie Dik achter slot en grendel in zijn reismand, rijdt Sneeuwwitje in haar pastelblauwe Prius naar het pittoreske dorpje. ‘Oh, het lijkt wel een sprookje!’, kirt ze als ze het dorp binnenrijdt. ‘Nou, dat is dan wel een heel slecht sprookje’, bromt er iemand op de achterbank. ‘Bah, een blauwe lucht, een gele zon, groene bomen en helder water. Ik mag toch hopen dat er een tv in de tent is, anders wordt dit een waardeloze vakantie. En hebben we ook wifi?’ Sneeuwwitje zucht en besluit niet te reageren, zij gaat zich deze week laten verwennen in de schoonheidssalon. Ze verheugt zich vooral op het bunga bunga feestje voor alleenstaande ouders aan het eind van de week, misschien komt ze haar droomprins wel tegen. Wat de dwergen gaan uitspoken, zal haar nu even een rotzorg zijn.

Nadat de koffertjes zijn uitgepakt, de dwergen met een flesje bier in de tuinstoeltjes zijn geïnstalleerd en de aanloopkater is vastgebonden aan de scheerlijn van de tent, gaat Sneeuwwitje ervandoor. Er is een feestje in het zwembad, dat wil ze niet missen.
De avond valt en de dwergen beginnen trek te krijgen. ‘Het zal toch niet zo zijn, dat we zelf voor ons vreten moeten zorgen’, zegt Sleepy. ‘Ligt er wel wat in die koelkast?’ Helaas, de koelkast is leeg en de magen beginnen te knorren. ‘We hebben wel een barbecue, maar geen vlees.’ Veertien ogen draaien zich in de richting van Dikkie Dik, die daar ietwat onrustig van wordt. Grumpy stort zich op de kat, Doc vilt het beest vakkundig en Happy rijgt Dikkie aan het spit. Dopey maakt van de aanwezige groenvoorziening een gemengde salade en Sneezy haalt bij de visboer zoute haring. Want haring gaat goed samen met kattenvlees.
Met volle maagjes en tevreden lurkend aan een zoveelste flesje bier, zakken de mannetjes na de maaltijd voldaan achterover in hun stoeltjes. ‘Ik heb wel zin om met een meisje te zoenen’, meldt Bashful. ‘Gast, je hebt haring gevreten, geen meid die met jou wil tongen. Even afgezien van het feit dat je alleen al bij het kijken naar een meisje begint te blozen’, gromt Grumpy. Bashful loopt rood aan en verbergt zijn gezicht achter de juli-editie van de Play Dwarvette.

Enfin, iedere dag herhaalt zich hetzelfde ritueel. Sneeuwwitje is de hort op, op raadselachtige wijze verdwijnen er katten uit het dorp, de visboer wordt gierend rijk van de verkoop van haring en de lippen van de dwergen komen alleen in aanraking met flesjes bier en niet met onderdelen van meisjes.
Na een week vol feestjes en spannende activiteiten, is Sneeuwwitje weer vol energie en moeten ook de dwergen toegeven dat ze een geweldige vakantie hebben gehad.
‘Zeg, waar is Dikkie Dik eigenlijk gebleven?’
‘Die is ervandoor met de Gelaarsde Kat, de sloerie.’

En ze leefden nog lang en gelukkig.

1296-main_sneeuwwitje-zeven-dwergen-disney_3

2 gedachten over “Sneeuwwitje, de dwergen en een aanloopkater

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.