Verhuizen (1)

Verhuizen, ik vind er helemaal niets aan. Het is al een hele meevaller dat ik weinig hoef te klussen in mijn nieuw stulpje in Den Haag, maar ondanks dat is het een vermoeiende bezigheid.  Dat komt waarschijnlijk ook omdat ik bijna dagelijks een deel van mijn verzamelde zooi met de trein van Amsterdam naar Den Haag vervoer. En omdat er soms lang gewacht moet worden op leveranciers en klusjesmannen. Ik zal jullie een korte samenvatting van de afgelopen dagen geven.

Dinsdag
Sleutel in ontvangst genomen, het huis geïnspecteerd  en daarna weer snel naar Amstelveen om een presentatie te geven. ‘s Avonds loodgieter.nl gemaild met het verzoek om iemand te regelen voor het aanleggen van een afvoer voor de wasmachine.

Woensdag
De ramen mogen niet open, omdat de schilders buiten bezig zijn met de kozijnen. Niet fijn, want ’s middags wordt het behoorlijk warm in huis vanwege de grote ramen op het zuiden. De eettafel en stoelen worden bezorgd. Gelukkig zijn de bezorgers van PostNL zo lief om de loeizware tafel naar boven te slepen. Als dank heb ik twee stoelen voor ze naar boven getild. Bezorgmannetje van Wehkamp (DHL) liet mij vervolgens nog eens 2 stoelen naar boven slepen en die waren zwáár. Bijzonder vind ik het dat je tegenwoordig je meubeltjes op de Ikea-methode in elkaar mag zetten. Oók bij de duurdere zaken. Oftewel, Marita heeft een middag besteed aan het bevestigen van poten aan stoelen en  tafel. Heb weer een voorraadje inbussleutels in de la liggen. Voor het omhoog takelen van de tafel hulp ingeroepen, in ruil voor een kop koffie. Verder schoongemaakt, al was het huis al behoorlijk goed geboend.

Donderdag
Ramen lappen en vloer dweilen. Het bed komt volgende week, maar mijn matras van de Hema wordt vandaag geleverd. Ook hier een bezorger die van zijn werkgever geen trap mag lopen. Het ding is vacuüm verpakt in een doos en weegt zo’n 25 kilo. Er zit niets anders op om gaten in de doos te maken, zodat ik tree voor tree de doos naar boven kan slepen. Het voordeel daarvan is dat ik mijn armspieren goed kan trainen. Ik krijg namelijk de ramen, die je naar boven moet schuiven, niet op eigen kracht open. Daarna aan de wandel om eerst mijn badkameraccessoires van Bol.com bij Appie op te halen. Zonder te boren kan ik geheel zelfstandig een toiletrolhouder en een doucherek monteren (zuignappen!). Vervolgens naar de Blokker om een wasmand en wat andere zooi op te halen. De wasmand zit verpakt in een enorme doos en volgens een andere klant kan ik die via de MacGyver-methode gemakkelijk vervoeren, oftewel: maak gaten in de doos om je handen in te steken. Maar mijn methode, zonder de doos het handvat van de wasmand als vervoersmiddel te gebruiken, vindt ze een betere MacGyver-oplossing. Hagenezen, ik houd nu al van ze.

Vrijdag
J. komt naar Den Haag en neemt spullen vanuit Groningen mee. Het is de bedoeling dat we gordijnen gaan ophalen bij de Ikea in Delft, maar we moeten eerst wachten op de loodgieter die tussen 12 en 16 uur zal langskomen. Ondertussen schuift Jacco de ramen 10x op en neer, zodat ze wat soepeler gaan lopen en komt tot de ontdekking dat de ramen niet zelfstandig open blijven staan. Maar als je er wat tussen schuift, kan je het raam toch openhouden.
De zon staat vol op de ramen te schijnen, het wordt bloedheet in de kamer en de loodgieter laat op zich wachten. Ik bel de beste man rond kwart voor vier en krijg te horen dat hij rond half 5 zal langskomen. Voor ons het sein om dan maar eventjes een blokje om te gaan. Uiteindelijk komt de loodgieter nadat ik hem voor een 2e keer heb gebeld, om kwart over vijf langs om zijn werk te doen. Gelukkig is hij snel klaar, zodat we nog naar Delft kunnen rijden om de bestelde gordijnen op te halen. Ophangen gaat vandaag niet meer lukken, maar morgen is er weer een dag. Wij overnachten in een hotel, aangezien het bed nog niet is geleverd en J. weigert om op de grond te slapen.

Zaterdag
De mannen van Coolblue komen de wasmachine op het afgesproken tijdstip van 10 uur brengen en installeren de boel. Wij gaan daarna aan de slag met het ophangen van de gordijnen. Een hele verademing, want het houdt toch (een beetje) de warmte buiten de deur.

Wordt vervolgd.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.