Scheerrituelen

Iedere zomer komt het weer voorbij, de scheerrituelen van vrouwen. Hoe houd je je benen glad en zorg je voor een rode bultjes-loze bikinilijn. Dat laatste is me nog nooit gelukt en is een van de redenen dat ik een vreselijke hekel heb aan het hele scheergedoe. Maar ik loop nu eenmaal graag rond in jurkjes en dan is het toch verstandig om de vacht van de benen te verwijderen. De laatste jaren pogen een aantal dappere vrouwen het scheerritueel te doorbreken door domweg het scheerapparaat aan de kant te gooien en lekker behaard de straat op te gaan. Op Instagram staan foto’s van jonge vrouwen die hun okselhaar opfleuren met een kek kleurtje of versieren met extensions, kraaltjes en bloemetjes. Een kek kleurtje is nog tot daaraantoe, maar die kraaltjes onder de oksels…. Tenzij je de hele dag met de armen in de lucht loopt te zwaaien, anders lijkt het me toch pijnlijk als je de armen gewoon naast het lichaam houdt. Voor bloemetjes geldt hetzelfde, eenmaal de armen bijeen geklemd en de blommen zijn geplet. Een soort van droogboeket, maar dan anders.
Ook de benen worden niet meer geschoren en trots getoond aan de wereld. Haar in de schaamstreek blijft gezellig staan en wordt voorzien van dreadlocks die enthousiast buiten het bikinibroekje rondzwaaien. En dan hebben we het nog niet gehad over de buiksnor en de bilnaadpaardenstaart. Ik wacht met smart op de eerste foto’s van zo’n paardenstaart die samen met het schaamhaar in een spannend patroontje wordt ingevlochten. Leuk elastiekje erin, met speldjes de losse haartjes vastzetten en je bent klaar voor het naaktstrand. (je trekt natuurlijk geen broekje aan, anders ziet geen mens die leuke vlecht)

Hoezeer ik deze moedige vrouwen ook bewonder en hoe vreselijk ik dat scheren ook vind, ik ben niet van plan om mee te doen aan deze rages. Gladde benen en oksels vind ik voor vrouwen toch echt mooier, dus voorlopig blijf ik braaf het scheerapparaat hanteren en breng ik zo nu en dan een bezoekje aan de wax bar of schoonheidsspecialiste. In de zomer natuurlijk, in de overige seizoenen laat ik mijn vacht rustig groeien en snoei ik de boel zo nu en dan bij. Niemand die het ziet. Behalve de Man dan, heeft ‘ie tot Rokjesdag weer een goede reden om de Vrouw een chimpansee te noemen.

harig5_collage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.