Dromen

dromen1Niet altijd even fijn, het hebben van een druk hoofd. Gedachten die constant alle kanten opvliegen, complete chaos, ik word soms moe van mezelf. Van me afschrijven helpt, het veelvuldig dromen niet echt. Want ik wil de volgende ochtend graag weten wat de droom heeft betekend en geloof me, daar wordt het leven niet gemakkelijker of logischer van.

De afgelopen week heb ik twee keer gedroomd over een badkamer. De eerste keer was ik met een vriend op zoek naar zijn tandenborstel in een rommelige badkamer. De tweede keer waste ik mijn haar met te veel shampoo. Wat betekent dit? De oubollige dromenboekjes in mijn boekenkast gaven weinig inzicht, maar zoek op internet op de woorden tandenborstel, zoeken, rommelig, haar wassen/shampoo en badkamer en je hele leven wordt meteen een stuk duidelijker. Zou je denken, lees vooral even mee.

Tandenborstel
Wanneer je droomt over een tandenborstel, suggereert dit dat je in de verdediging schiet als je kritiek te verduren krijgt. Je werpt een beschermende barrière op tegen mogelijke pijn. Deze droom kan ook betekenen dat je je overmatig zorgen maakt over hoe je op anderen overkomt.
Niet van toepassing, we hebben de tandenborstel niet gevonden.

Zoeken
Als je in je droom op zoek bent naar iets, dan wil je graag datgene vinden dat ontbreekt in je leven. Het kan zijn dat je op zoek bent naar een oplossing voor een probleem.
Oké, maar wat ontbreekt er dan in mijn leven? De tandenborstel van de dromenvriend? Een rustig hoofd? Een winnend staatslot? Wat mis ik, vertel het me!

Rommelig
Als je droomt dat iets heel rommelig is, dan zie je in een situatie in je leven door de bomen het bos niet meer.
Welke situatie?!

Haar wassen
Een wens u te ontdoen van een partner, vriend of collega. Of dan heb je een andere houding nodig t.o.v. een situatie of relatie.
Ik ben niet van plan om me te ontdoen van partner of vriend en ik kan met de meeste collega’s prima overweg. Ik vind ontdoen ook erg moordlustig klinken.

Badkamer
Als je droomt over de badkamer, heeft dit een rechtstreekse relatie met je instinctieve behoeftes. Je voelt een behoefte om jezelf te verfrissen. Deze droom kan ook symbool staan voor zelf-vernieuwing. Geestelijke loutering, ontdoen van het vuil van het dagelijks leven, in een andere huid kruipen.
Ergens klinkt dit als een open deur, badkamer en reinigen.

Kortom, er ontbreekt iets in mijn leven waardoor ik door de bomen het bos niet meer zie. Verstandig zou zijn om mij te ontdoen van iemand naar keuze, waarna ik mijzelf ga reinigen en in een andere huid kruip.
En wat gebeurt er vervolgens in mijn hoofd? “Hé, er is ooit eens een seriemoordenaar geweest die mensen om zeep hielp en van de huiden een pak maakte. Direct even googelen. Was het niet Ed Gein? Ja, die was het! Oh, hij had een vrouwenpak met alles erop en eraan, borsten, vagina, alles. Damn. Ik geloof niet dat ik iemands huid wil aantrekken, wat moet ik met andervrouws borsten? Of een mannenpak, brr. Nee, mijn eigen huid is goed genoeg. Waar heb ik nog meer over gedroomd? O ja, muziek. Dat betekent dat ik sterke emoties moet uiten. Dat klopt! Het was André Rieu en daar word ik altijd erg agressief van. En waarom was een dode tante aanwezig in diezelfde droom? Zij vond André trouwens ook geen zak aan. Dode tante, even zoeken, nee komt niet voor in het dromenboekje. En die tandenborstel, wat betekent dat nu echt? Ik moet trouwens ook nog iets schrijven over okselhaar en mamils. ”

Welkom in mijn hoofd. Wil ik nog iets van rust in mijn leven creëren,  dan is het verstandiger om in ieder geval te stoppen met het proberen te verklaren van mijn dromen. De boeken doneer ik aan de kringloop en ik ga een collectie tandenborstels aanleggen. Voor het geval dat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.