Vakantie

Meiden-gezicht-vallen-09

©Sandro Giordano

Of ik niet een stukje wil schrijven voor de nieuwste CUriosa.* Thema nog niet geheel duidelijk, waarschijnlijk iets met zomer en vakantie. Oké. Daar kan ik kort over zijn, ik ga niet op vakantie in de zomer omdat ik dan altijd werk. Dat ik in de zomer werk, heeft te maken met collega’s die noodgedwongen in het hoogseizoen op vakantie moeten en die er vanuit gaan dat de kinderlozen onder ons de tent wel draaiende zullen houden. Pas  als deze mensen terug zijn van een stressvolle periode op camping ‘Kindervreugd’, pak ik mijn koffers om op reis te gaan.
Ja, man en ik gaan op reis. Dat is voor mij wezenlijk iets anders dan vakantie vieren, daar hangt zo’n all inclusive-luchtje aan en als ik ergens een hekel aan heb, is het all inclusive en het bijbehorende lopend buffet met slappe patat, pizza Margarita en bakken vol met vlees in een onbestemde saus. Nee, rondreizen en dan verschillende steden en dorpen bezoeken, cultuur snuiven en vooral genieten van de lokale keuken, dat is voor mij het ultieme vakantiegevoel.

Tijdens het reizen sta ik altijd in innig contact met de aarde. Letterlijk, want ik heb nogal eens de neiging om op iedere bestemming minstens 1 keer op mijn snuit te gaan. Flexibele enkels, dan krijg je dat. Zo heb ik al eens de grond gekust op Guernsey nadat ik in een konijnenhol was gestapt en ben ik op mijn billen de Montségur afgegleden. Verder heb ik in Londen de vloer van een bus van dichtbij mogen aanschouwen en lag ik onlangs in Barcelona languit op de stoep, omdat ik vlak daarvoor een scooterrijder een boze blik aan het toewerpen was en een stoepje heb gemist. Lopen en rondkijken gaan bij mij niet altijd samen, zo blijkt.
In september reizen we naar Italië. Mijn man vraagt zich nu al af of ik op een sarcofaag ga liggen in het Egyptisch museum in Turijn, ga uitglijden in een restje bolognesesaus in Bologna of toch van een brug afdonder in Venetië. Ik gok zelf op een theatrale val in het amfitheater van Verona. ‘O Romeo, Romeo! Wherefore art thou Romeo?’ Julia als gevallen vrouw, een rol die mij op het lijf is geschreven. Toch?

CUriosa is een intern digitaal blad van mijn werkgever en ik ben blijkbaar de vaste columnist van dat blad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.