Bejaard

oudIk ben zelden op een vrijdag in Amstelveen maar die keren dat ik er wel op die dag rondhuppel, is het me opgevallen dat het Stadshart wordt overspoeld met bejaarden. Het gehele winkelcentrum is volledig onbegaanbaar vanwege schuifelende oudjes, al dan niet uitgerust met een rollator, en rondcrossende scootmobiels. Voor alle duidelijkheid, ik heb geen hekel aan oude mensen. Ik ken hele leuke oude mensen, zoals bijvoorbeeld mijn ouders. Of mijn schoonouders. Of een enkele neef die al de AOW-leeftijd heeft bereikt. Maar ik heb enorm de pest aan winkelen en als ik dan toch iets moet kopen, wil ik wel graag opschieten. En dat kan dus niet dankzij de rollatorbrigade en scootmobielmaffia.
Ik heb geen idee waarom het alleen op vrijdag zo druk is met bejaarden. Vanwege de markt? Maar die is er op andere dagen ook. Of hebben ze een toegangsverbod op de andere dagen vanwege de overlast die deze hangouderen veroorzaken? Want ze hebben het wel heel erg gezellig met elkaar op de vrijdag, in de gangpaden van de Hema. Alsof het niet gezellig is tijdens de wekelijkse bingoavond in Huize Heteindisnabij of bij de sjoelcompetitie ‘Schuif-m-erin-nu-het-nog-kan’ in het buurtcentrum. Ze mogen het echt wel gezellig hebben samen, maar liever niet in mijn tijd.

Kijk, ik weet ook wel dat de kans aanwezig is dat ook ik ooit eens in een bejaarde zal transformeren, met de daarbij behorende problematiek. Ik ben nu al krakkemikkig en als ik enigszins op mijn moeder lijk, wordt dat alleen maar erger. Moeders heeft sinds een tijdje uit noodzaak een stoere rollator in de berging staan, het is een heel handig ding dat je ook kunt opvouwen. Mijn vader vindt het alleen lastig om de rollator achter in de auto te krijgen, maar mijn wederhelft heeft voor dat probleem al een oplossing aangedragen. ‘Je koopt een aanhanger en dan zet je ma met haar rollator gewoon vast met spanbanden. Je moet haar dan wel dwars neerzetten, anders krijgt ze vliegjes in de mond.’ SMACK!!! Ma is dan wel niet meer zo snel, maar ze kan nog aardig hard meppen. Weet J. nu uit ervaring.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.