Durf te vragen

slotenmaker
Durf te vragen … ©Hein de Kort

Ik ben geen fan van Facebookgroepen, maar met dank aan de site van De Beste Social Media heb ik een hele leuke groep gevonden, namelijk Amsterdam Durft te Vragen. De Beste Social Media had een aantal leuke vragen van de groep verzameld, die in sommige gevallen bijzonder hilarisch waren. Een dame wilde bijvoorbeeld graag weten waarom de meeste mannen linksdragend zijn, aangezien bij baby’s van het mannelijke geslacht het desbetreffende onderdeel geen enkele voorkeur voor een kant lijkt te hebben. Daar ga je dan toch wel over zitten nadenken, hoewel het mij eerlijk gezegd nog nooit is opgevallen hoe mannen de boel ordenen in hun broek. Zou ook gek zijn, als ik mijn hoofd steeds op kruishoogte zou houden. ‘Hé, je hebt pepermuntjes in je linkerbroekzak. Lekker, mag ik er eentje? O, is dat geen rolletje pepermunt…’ Zou toch gênant zijn. Maar goed, met enig logisch nadenken en gewoon vragen aan een vent, is de enige verklaring dat de meeste mensen rechtshandig zijn. Als de boel naar links wijst, is het gemakkelijker uitpakken als je rechtshandig bent. Dat dus.

Jullie begrijpen vast wel dat ik meteen lid ben geworden van die groep. En man, wat is het verslavend.  Ik doe enthousiast mee bij het beantwoorden van zinnige vragen. Denk daarbij aan het spuien van ideeën voor een low-budget vrijgezellenfeest, adressen van fijne restaurants en cafés in de stad of het geven van informatie over het inschrijven bij een gemeente.  Ik moet wel zeggen dat sommige mensen bijzonder lui zijn, want veel antwoorden kan je gewoon googelen.
Andere vragen en antwoorden lees ik graag, zoals:
Wat zijn dit voor rare dingetjes op mijn plant? Luis!
Wat is dit voor een kapot kabeltje aan mijn scooter? De remkabel, meid.
Kan een rompertje voor mannen? Nee.
Waarom zingen de vogels nog? Eh…..
Wat is dit voor een eng beest in mijn tuin (foto toegevoegd van een insect)? Ieuw, bah!

Wat ook heel fijn is aan de groep, is dat ik de stad beter leer kennen. Ik weet nu welke garagehouders onbetrouwbaar zijn, waar ik het beste mijn wimpers kan laten verven, wie klusjes uitvoert voor een gering bedrag, waar je flessentassen koopt en wie goed pianoles kan geven. Niet dat ik een garagehouder zoek of van plan ben om pianolessen te gaan volgen, het is gewoon handig om te weten.
Maar lieve mensen, ik moet nu echt afronden anders mis ik de zoektocht naar het beste recept voor satésaus. Bye!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.