Foto’s van Dick

Geen paniek, ik ben niet van plan om een fotogalerij te plaatsen van mannen die Dick heten. Nee, dit gaat over mannen die dick pic’s versturen. Voor de Neanderthalers onder ons: kerels die hun piemel in opperste staat van paraatheid fotograferen en dit graag met een vrouw of man naar keuze willen delen via WhatsApp. Een medeblogster schreef er onlangs een hilarisch verhaal over, ik ben ondertussen blij dat ik een keurig getrouwde vrouw ben en niet tot de dick pic-doelgroep behoor.

Nu is het in het digitale tijdperk ongelooflijk gemakkelijk om snel foto’s te maken en te versturen, maar dat was zo’n 25 jaar geleden wel anders. Stel je eens voor: je bent een man en je wilt iemand verrassen met een foto van je geslachtsdeel. Je bent in het bezit van een analoge camera, dat is zo’n apparaat waar een filmrolletje in geplaatst moet worden. Je hebt voor de gelegenheid een rolletje van 24 foto’s gekocht, 36 leek je teveel van het goede, en gaat aan de slag. Je sjort de boel in model en probeert Dicky goed in beeld te krijgen. Dat is best lastig, want je kunt niet controleren wat je gefotografeerd hebt. Iedereen kent die oude familiefoto’s wel, er mist altijd wel ergens een kop of iemand hangt de klootzak uit. En als je pech hebt, heb je een hele oude camera  en moet je na het maken van een foto, de film zelf doordraaien. Doe je dat niet, dan heb je ineens een woud van piemels gecreëerd. Kortom, je bent uiterst geconcentreerd bezig en nadat je Dicky van alle kanten hebt belicht, breng je het volgeschoten rolletje naar de Hema. Want de foto’s moeten ontwikkeld en afgedrukt worden. Een week later mag je je levenswerk komen ophalen en hoop je dat je niet ter plekke, tussen rookworst en tompouce, wordt aangehouden voor het fabriceren van porno.

Eenmaal in het bezit van de foto’s selecteer je de ‘mooiste’ exemplaren, zet je op de achterkant je telefoonnummer en handtekening (‘veel liefs van Willie’), stopt ze in een voldoende gefrankeerde envelop en verstuurt ze naar de vrouw of man naar keuze. Toentertijd werd de post echt nog op de volgende dag bezorgd, dus je zit de hele dag naast de telefoon om te voorkomen dat je moeder het gesprek aanneemt. Voor de jeugd: vroeger zat de telefoon vast aan een snoer en deden we niet aan mobiliteit. ’s Avonds gaat eindelijk de telefoon, maar het is niet de beoogde love interest. Nee, het is een woedende ouder die je ballen op het hakblok wil leggen en de messen al aan het slijpen is. Conclusie van dit alles: de kans is zeer klein dat er in het analoge tijdperk op grote schaal dick pic’s werden gedeeld. Teveel gedoe.

In het huidige digitale selfietijdperk kan iedereen zich heerlijk uitleven met het fotograferen van de kroonjuwelen. Echter, de meeste vrouwen krijgen liever andere juwelen voorgeschoteld. Dus mannen, stop met die flauwekul tenzij je jezelf graag voor paal zet. Delete die foto’s of verbouw ze tot een ‘piek met ballen’-kerstkaart. Zal je oma blij mee zijn. En, probeer eens op de ouderwetse manier iemand te versieren. Is niets mis mee en een stuk spannender. Gewoon proberen, kop omhoog, borst vooruit en gaan met die banaan!

 

happy2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.