Toiletorigami

vogelNa een vakantie is het altijd weer fijn om thuis te komen. Je eigen bed, keuken, bankstel, toilet en douche. Vooral badkamers in den vreemde leveren bij mij de nodige irritaties op. Bijvoorbeeld de plek van de toiletrolhouder in zo’n hotelbadkamer. Echt, waarom hangen die dingen altijd achter de pot? Heel onhandig zit je met een arm in een positie gemanoeuvreerd waarbij de kans aanwezig is dat je schouder uit de kom schiet. Heb je dan eindelijk een snippertje papier te pakken, kom je erachter dat de schoonmaakster een cursus origami heeft gevolgd. Waarom moet het begin van de wc-rol in de vorm van een kraanvogel of kolibrie worden gevouwen? Welk nut dient dat? Het is toch niet zo dat we bij het uitchecken een snoepje kunnen winnen, omdat we geraden hebben welk beest in het toiletpapier zat verstopt? ‘Het was zo’n schijtvogel, ik weet het zeker.’ ‘Nee mevrouw, helaas. Het was toch echt een zebravinkje’.

Hangt de toiletrolhouder al op een ongelukkige plek, ook handdoekrekjes hangen vaak achter de toiletpot. Heel fijn, zo’n nat badlaken dat in je nek hangt. Maar aan de andere kant is het ook wel handig, in die situaties dat je de zebravink in het toiletpapier niet kan demonteren en je toch echt je billen met iets wilt afvegen. Tip: gebruik de handdoek van uw partner.

En dan de verlichting in het toilet. Of je hebt te maken met Tl-verlichting of met sfeerverlichting van het verduisterende soort. Denk aan een zaklantaarn die langzamerhand de geest geeft. Hoewel dit weer de voorkeur geniet boven de aanwezigheid van bewegingsmelders in het toilet. Zit je net met je tong uit de mond geconcentreerd de zebravink te bestuderen, gaat het licht uit! Moet je eerst als een gek gaan zitten zwaaien om weer wat licht te krijgen, kom je vervolgens tot de ontdekking dat jouw zebravink niet goed kan vliegen en dat je moet opstaan om het toiletpapier weer op te rollen.  Ik kan heel goed een plofkip van toiletpapier maken.

Ben je eindelijk klaar met je toiletbezoek, dan wil je natuurlijk graag je handen wassen. Met zeep. En dan ligt daar altijd zo’n lullig verpakt stukje zeep. Moet je eerst de folie van de zeep zien te krijgen, in het ergste geval moeten de tanden worden ingezet om de verpakking los te scheuren. Is het dan eindelijk gelukt en ben je blij dat het zeepje voor een volgend toiletbezoek startklaar ligt, besluit de schoonmaakster om een nieuw zeepje neer te leggen. Verpakt en wel! Waarom? En wat doen ze met de gebruikte zeepjes? Worden die weer in bruikbare vorm geduwd en opnieuw verpakt? Of gaan die dingen naar de zeepjeshemel? Hoe dan ook, ik vind losse zeepjes een verkwisting. Hang toch gewoon zo’n zeepdispenser op, dat is veel efficiënter en prettiger voor de klant. Wel graag ophangen naast de kraan en niet achter de toiletpot.

Heb ik wel een fijne vakantie gehad? Absoluut, ik ben heel handig geworden met toiletpapier. Maar vraag me maar niet naar mijn ervaringen met douchen in bad. Echt, niet doen.

2 gedachten over “Toiletorigami

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.