Gay Pride

hema (adformatie)Tja, wat moet ik met de opmerking ‘ik ben benieuwd naar jouw mening over de Gay Pride, Marita’. Eigenlijk vind ik er helemaal niets van, heb er tenminste nog nooit een gedachte aan gewijd. Maar goed, geef mij één vinger en het gaat los in mijn hoofd. En logischerwijs denkt mijn hoofd dan aan het Reformatorisch Dagblad. Het dagblad dat die leuke T-shirts van de Hema smakeloos vindt. Je weet wel, met van die schattige rookworstjes en tompoucejes op de voorkant. Niet dat ik het zou aantrekken want ik genereer liever geen extra aandacht voor de F-jes, maar leuk zijn de shirts wel.

Na die homofobe reactie, anders kan ik het niet noemen, kwam de Hema met een geweldige persstatement: “Hema is er voor iedereen. Ongeacht geloofsovertuiging, politieke en seksuele voorkeur of anderszins. Daarom zet Hema haar helden zoals de rookworst en tompouce in om de liefde te vieren”. En de opbrengst van de T-shirts gaat naar een goed doel, de Gaystraight Alliances van het COC. Duimpjes omhoog voor de Hema!

Hoe dan ook, ik weet niet wat voor ranzige gedachten de mensen van het RD er op nahouden maar ik zie alleen maar echte Hollandse lekkernijen op het shirt staan. Immaterieel cultureel erfgoed van ons kikkerlandje, wat mij betreft. Wie wil er nou niet zijn tanden zachtjes in zo’n sappige worst zetten of lekker likken aan een rozig tompoesje? Echt, ik vind dat we er een driegangenmenu van moeten maken. Worst als hoofdgerecht en de tompouce als toetje. Nu nog iets voor het voorspel bedenken… Eh, ik bedoel voorafje! Of entree, appetizer! Whatever, ik heb er bijna keuzestress van. Wat zouden jullie kiezen? Bitterballen, een frikandel, het Brabantse worstenbroodje, de Groningse eierbal of wentelteefjes?

4 gedachten over “Gay Pride

  1. Marita, dank je wel. Je brengt me op een idee…lange tijd niet gehad. Ik zet dit weekend m’n tanden denk ik maar weer eens, in en om, zo’n vol-vette sappige jonge. Ik denk dan gelijk even aan (sommige?) lezers van het RD die niet weten wat ze missen….of juist wel…..

    Geliked door 1 persoon

  2. Marita, dank je wel. Je brengt me op een idee…lange tijd niet gehad. Ik zet dit weekend m’n tanden denk ik maar weer eens in, en om, zo’n vol-vette sappige jonge. Ik denk dan gelijk even aan (sommige?) lezers van het RD die niet weten wat ze missen….of juist wel…..

    Like

  3. Ach Hema verkoopt ook hoofddoeken dus voor iedereen zijn ze wel ja. Mooi toch. Ik vind de shirts grappig maar ben nog steeds tegen generaliseren en hoef niet zo nodig op mn tshirt te zetten waar ik mee in bed lig

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.