Blind date

Binnenkort ga ik op een blind date. Voor het eerst van mijn leven en ik vind het best spannend. Want eigenlijk ben ik niet zo dol op afspraakjes met mensen die ik niet ken. Moet altijd eerst één of meerdere katten uit de boom kijken, wil ik met iemand op stap gaan. Overdag. Veilig. In het daglicht. Maar goed, dankzij een Facebook-gesprek over de oer-Hollandse kroket ga ik toch voor de bijl.

Kijk, ik heb familie wonen in Australië. Geëmigreerd in de jaren 50 van de vorige eeuw en goed geïntegreerd, maar nooit hun Nederlandse roots vergeten. Dankzij de Dutch Shop kan mijn tante met enige regelmaat haar kinderen en kleinkinderen trakteren op Hollandse lekkernijen als boerenkool met worst, hagelslag, drop, zoute haring, babi pangang (Conimex!) en de kroket. Haar o zo Australische kleindochter was dan ook in extatische toestand toen zij op de markt in Canberra Dutch croquettes aantrof. Dankzij een foto op Facebook waren wij er allemaal getuige van dat haar echtgenoot het nodig vond om die overheerlijke kroket te verkrachten met ketchup. Een heuse Facebook-rel was geboren.

Het voert te ver om hier de hele discussie te herhalen, maar zowel de Australiërs als de Nederlanders waren het er over eens dat je een kroket in mosterd dipt en niet in ketchup. En zoals zo vaak gebeurt, vliegt vervolgens zo’n Facebookgesprek alle kanten op. Voordat ik er erg in had, had ik een afspraak in mijn balboekje staan met een familielid van de aangetrouwde Australische tak van de familie. ‘I’m in Amsterdam in august, let’s meet!’ En dan zeg ik gewoon heel lief ja, of in dit geval yes. Misschien is het wel een serial-killer of een stalker. Of gewoon een onaangenaam persoon. Maar als het familie van familie is, dan is het vast een fijn mens. Hoop ik, anders wordt het een lange dag. We gaan in ieder geval kroketten eten, dat heb ik beloofd. Om de rest van de dag te vullen, denk ik nu aan een potje koekhappen met stroopwafels, poffertjes prikken voor beginners en ‘Tulpen uit Amsterdam’ mee blèren bij een draaiorgel.

Iemand nog andere leuke Amsterdamse suggesties? Ik houd mij aanbevolen.

dutch
Dutch Shop, Smithfield (NSW, Australia) Bron: http://www.foodspotting.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.