Huishoudbeurs

Het feest is weer losgebarsten, de Huishoudbeurs. De beurs aller beurzen, hoewel de RAI het liever anders noemt: ‘Het is geen beurs, geen netwerkevent, geen congres, maar een combinatie van alle drie.’ Bullshit, geen enkele trolley-boodschappentas-minnende vrouw zal orgastische gevoelens krijgen van netwerkevents en congressen. Het is gewoon een beurs waar met name vrouwen zich uitleven op het scoren van nutteloze hebbedingetjes. Of het volgen van workshops hoelahoepen en pannenkoeken flippen. Niet noodzakelijkerwijs gelijktijdig, hoewel dat machtig interessant kan zijn.
In ieder geval, ik moet er niets van hebben en ik ben ‘ervaringsdeskundige’. Jaren geleden vonden vriendin B. en ik het een goed plan om eens de Huishoudbeurs te bezoeken. Wij zijn immers vrouwen en alle vrouwen vinden die beurs leuk, dus wij ook. Het uitje was geen succes, wij twintigers begrepen helemaal niets van al die vrouwen die zich als hyena’s stortten op onschuldige dames die gratis theezakjes aan het uitdelen waren. We hadden beter moeten weten, maar een jaar of 10 later vonden we dat de beurs een nieuwe kans verdiende. Inmiddels dertigers en toch ook echt vrouwen dus er moest wel iets mis met ons zijn, wilden wij de huishoudbeurs niet leuk vinden. Ik zie ons nog de RAI binnenstappen, wij overzagen het slagveld en keken elkaar met afgrijzen aan. ‘Ik zie het al’ zei B., ‘dit doen we in een half uurtje. Klokjes gelijkzetten! Maar nu eerst koffie!’ Na de koffie en een zeer snelle sprint door de zalen, stond wij een half uurtje later buiten de RAI. Het centrum van Amsterdam lokte. Helaas zaten we op de terugreis naar Groningen in een trein met honderden zwaar beladen dames. Een coupé verderop zat een groepje vrouwen dat enthousiast de nieuwe aanwinsten aan elkaar liet zien. B. en ik hebben de hele reis, tot groot plezier van onze coupégenoten, gezorgd voor een passende beeldvorming en ondertiteling. Een kleine impressie:

Vrouw – Kiek ‘ns Harry, wat ik gekocht heb. Hartstikke handig apparaat. Je kan er uien, peren, bloemkolen en konijnen mee snijden. En als je ‘m omdraait, kan je de ramen lappen. Mooi hè?
Harry – Mens, wat mot je met dat ding. Je hebt de kast al vol met van die zooi. Die zelfstrijkende snelkookpan van vorig jaar heb je ook nog nooit gebruikt.
Vrouw, onverstoorbaar – En kiek, ook een nieuw sjaaltje.
Harry – Jezus mens, je hebt al 1000 sjaaltjes!
Vrouw – Niet zo overdrijven Harry, het zijn er maar 56 en deze kleur had ik nog niet.

Zo werd het toch nog gezellig in de trein.

2 gedachtes over “Huishoudbeurs

  1. Pingback: Workshop – Marita's overpeinzingen

  2. Pingback: Netwerken – Marita's overpeinzingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.