Zonder thema geen feest

hb4Heb ik net met pijn en moeite de Familiedag overleefd, bedenkt een van mijn lieftallige neefjes dat het heel leuk is om zijn verjaardag in stijl te gaan vieren. Met diezelfde Familiedag-familie, minus 8 kinderen. Dat is nog tot daaraantoe, maar blijkbaar wordt er van mij verwacht dat ik van iedere bijeenkomst een verslag ga schrijven. Om de buitenwereld vooral te laten weten hoe geweldig wij wel niet zijn. Want dat zijn we, zolang we de foto’s maar niet laten zien.

Verjaardagen. Ik geef het meteen toe, ik vind er helemaal niets aan. Dat traditionele Nederlandse gedoe van kringzitten, slagroomtaart, een bak chips, borrelnootjes, blokjes kaas en stukjes worst. En als je mazzel hebt, één lullige bitterbal. Mannen die over voetbal kwekken alsof ze er verstand van hebben en vrouwen die de laatste roddels uitwisselen. Vreselijk. Ik vreesde dan ook het ergste toen ik een uitnodiging kreeg voor de 40e verjaardag van neefje lief. Kringzitten in het Drentse Zeijen staat niet hoog op mijn verlanglijstje. Sterker nog, het staat helemaal niet op mijn lijstje. Maar de beste jongen wist mij te verrassen, het werd een themafeestje in de lokale kroeg. De jaren 70 van de vorige eeuw, want het joch is geboren in 1975, graag in stijl gekleed komen. Er bestaat dus toch nog iets ergers dan kringzitten; verkleedpartijtjes! En aangezien iedereen enthousiast in de verkleedmodus gaat, moet je ook wel ‘gezellig’ meedoen. Want anders loop je zo vreselijk voor lul, als je gewoon als jezelf gaat. Dus enigszins in paniek op zoek naar een gepaste look. Hippie of disco? Nee, punk! Maar dan zonder de veiligheidsspelden in het lichaam. Foute make-up, veel zwart, rokje, bloesje, geruite panty en mijn good old Doc Martens. Kan best.

Eenmaal in Zeijen, bleken veel van de familieleden en andere genodigden voor de gemakkelijke weg te hebben gekozen. De hele zaal stond vol met hippies. Als punkertje val je dan wel op, gelukkig was Abba ook vertegenwoordigd, net als de cast van Grease, en trof ik een rockende hanenkam aan. Toevallig allemaal familie. Dan denk je dat verkleden voldoende is, maar dan moet er ook nog gedanst worden. Daar zijn wij in de familie geen fan van, wij observeren liever. Totdat er voldoende bier in het systeem zit, dan gaan we los en hoe. Niet geschikt voor kijkers onder de 18, het beeldmateriaal houden we dan ook mooi voor onszelf. Via de groeps-WhatsApp, hoe hebben we ooit zonder gekund, heb ik de meest vreselijke dingen voorbij zien komen. Maar, net als de Familiedag, was dit een uiterst geslaagd feest! Thanks, M.!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.